Menu na okres 22/04/2024 r. do 26/04/2024 r.
Poniedziałek:
- Płatki jęczmienne na mleku
- Chleb pszenno-żytni, masło, pasztet, marmolada, ogórek świeży, herbata
- Zupa kalafiorowa, łazanki, kompot wieloowocowy
- Jogurt z owocami, herbatniki
Wtorek:
- Kasza manna na mleku
- Chleb pszenno-żytni, szynka wiejska, twarożek na słodko, papryka, herbata z cytryną
- Zupa ryżanka, kotlet mielony, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy
- Kisiel truskawkowy
Środa:
- Zacierki na mlekiem
- Chleb pszenno – żytni, masło, ser żółty, miód, pomidor, herbata owocowa
- Zupa z cieciorki, bitki ze schabu w sosie, kasza jęczmienna, czerwona kapusta, kompot wieloowocowy
- Jogurt z granolą i owocami
Czwartek:
- Musli z mlekiem
- Chleb żytni, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, polędwica drobiowa, sałata zielona, kawa Inka
- Rosołek z makaronem i natką pietruszki, risotto, kompot wieloowocowy
- Drożdżówka z jabłkiem
Piątek:
- Cini Minis mlekiem
- Chleb pszenno – żytni, pasta rybna z twarogiem, serek naturalny typu Bieluch, ogórek zielony, herbata z cytryną
- Krupnik, pierogi z białym serem, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy
- Ciasto jogurtowe z owocami