Menu na okres 22/04/2025 r. do 25/04/2025r.
Wtorek:
- Płatki kukurydziane na mleku
- Chleb mieszany, masło, ser typu Bieluch, wędlin wieprzowa, pomidor, Inka
- Zupa jarzynowa, łazanki, kompot wieloowocowy
- Jogurt naturalny,
Środa:
- Płatki jęczmienne na mleku
- Chleb mieszany, masło, szynka wiejska, ser żółty, papryka, kakao
- Zupa koperkowa z ryżem, kotlet pożarski, ziemniaki, marchewka z brzoskwinią, kompot wieloowocowy
- Drożdżówka
Czwartek:
- Zacierki na mlekiem
- Chleb mieszany, masło, polędwica drobiowa, twaróg w plastrach, ogórek, herbata
- Zupa buraczkowa, klopsy w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy
- Owoc, wafle ryżowe
Piątek:
- Ryż na mlekiem
- Chleb mieszany, masło, pasta rybna z twarogiem, rzodkiewka, szczypiorek, dżem, mleko
- Rosołek z makaronem i natką pietruszki, podudzie z kurczaka bez kości, duszone z warzywami ryż paraboliczny kompot wieloowocowy
- Serek homogenizowany z truskawką