Menu na okres 06/02/2023 r. do 10/02/2023 r.
Poniedziałek:
- Kasza manna na mleku,
- Chleb pszenno-żytni, masło, polędwica sopocka, ogórek, kakao
- Zupa zalewajka, kaszotto, kompot
- Drożdżówka z owocem
Wtorek:
- Płatki kukurydziane na mleku,
- Chleb pszenno-żytni, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, kawa z cykorii
- Zupa ogórkowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki, kompot
- Jabłko, flipsy
Środa:
- Ryż na mleku,
- Chleb pszenno-żytni, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kawa Inka
- Zupa jarzynowa, filet z kurczaka, makaron pene z kurczakiem w sosie, kompot
- Koktajl owocowy, wafle ryżowe
Czwartek:
- Płatki owsiane na mleku,
- Kajzerka, masło, serek naturalny, papryka, Bawarka
- Zupa koperkowa z ryżem, kopytka z białym serem, marchewka z brzoskwinią, kompot
- Rogal maślany, owoc
Piątek:
- Płatki ryżowe na mleku
- Chleb żytni, masło, ser żółty, pomidor, herbata
- Rosół z makaronem, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
- Mandarynka, podpłomyki
(ZASTRZEGAMY EWENTUALNE ZMIANY W JADŁOSPISIE)