Menu na okres 22/05/2023 r. do 26/05/2023 r.
Poniedziałek:
- Płatki kukurydziane na mleku
- Chleb pszenno-żytni, masło, polędwica sopocka, kakao
- Zupa barszcz biały, makaron z serem i musem owocowym, kompot wieloowocowy
- Koktajl owocowy, wafle ryżowe
Wtorek:
- Ryż na mleku
- Chleb pszenno-żytni, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i twarożkiem, pomidor, kawa z cykorii z mlekiem
- Zupa ogórkowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy
- Sałatka owocowa
Środa:
- Płatki owsiane na mleku
- Chleb pszenno-żytni, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony kawa inka
- Zupa jarzynowa z ziemniakami, makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowo – warzywnym, kompot wieloowocowy
- Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
Czwartek:
- Makaron na mlekiem
- Bułka kajzerka, ser naturalny typu bieluch, papryka, bawarka
- Zupa koperkowa z ryżem, kluski śląskie z gulaszem mięsno – warzywnym, kompot wieloowocowy
- Banan, babeczka
Piątek:
- Cini Minis na mleku
- Chleb żytni, masło, ser żółty, pomidor, kakao
- Rosół z makaronem i natką pietruszki, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapust kiszonej, kompot wieloowocowy
- Mandarynka, podpłomyki