Menu na okres 17/02/2025 r. do 21/02/2025r.
Poniedziałek:
- Płatki kukurydziane na mleku
- Chleb mieszany, masło, ser żółty, miód, pomidor, Inka
- Zupa jarzynowa, łazanki, kompot wieloowocowy
- Banan,
Wtorek:
- Płatki jęczmienne na mleku
- Chleb mieszany, szynka wiejska, twarożek na słodko, papryka, kakao
- Zupa koperkowa z ryżem, kotlet pożarski, ziemniaki, fasola szparagowa, kompot wieloowocowy
- Kisiel truskawkowy
Środa:
- Zacierki na mlekiem
- Chleb mieszany, masło, pasztet drobiowo-wieprzowy, twaróg w plastrach, ogórek, herbata
- Krem pomidorowo-paprykowy z grzankami, klopsy w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy
- Banan
Czwartek:
- Ryż na mlekiem
- Chleb mieszany, masło, krakowska podsuszana, serek naturalny typu Bieluch, rzodkiewka, Mleko
- Rosołek z makaronem i natką pietruszki, suropieki z kurczaka z warzywami, ryż paraboliczny kompot wieloowocowy
- Drożdżówka z jabłkiem
Piątek:
- Zupa mleczna
- Chleb mieszany, masło, pasta rybna, marmolada, ogórek zielony, herbata
- Krupnik, leniwe z białym serem i bułką tartą, kompot wieloowocowy
- Ciasto jogurtowe