Menu na okres 25/03/2024 r. do 29/03/2024 r.
Poniedziałek:
- Płatki jęczmienne na mleku
- Chleb pszenno-żytni, masło, dżem niskosłodzony, polędwica z piersi kurczaka, pomidor, kawa Inka
- Zupa zalewajka z ziemniakami, makaron z serem i musem truskawkowym, kompot wieloowocowy
- Jabłko, podpłomyki
Wtorek:
- Kuleczki czekoladowe na mleku
- Chleb pszenno-żytni, masło, pasztet drobiowo – wieprzowy, ogórek kiszony, twarożek na słodko herbata z cytryną
- Krupnik z kaszą i natką pietruszki, nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, marchewka z brzoskwinią, kompot wieloowocowy
- Rozeta z bananem
Środa:
- Płatki owsiane na mleku,
- Chleb pszenno – żytni, masło, wędlina drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, kakao
- Zupa kapuśniak z ziemniakami, gołąbki w sosie pomidorowym, kompot wieloowocowy
- Deser jogurtowy z owocami i masłem orzechowym
Czwartek:
- Musli na mleku
- Bułka paluch, parówka z fileta indyka na ciepło, ketchup, bawarka
- Zupa koperkowa z ziemniakami, kluski śląskie z gulaszem mięsno warzywnym, kompot wieloowocowy
- Smoothies jogurtowe z malinami
Piątek:
- Kasza manna na mleku
- Chleb pszenno – żytni, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka, serek śmietankowy herbata
- Rosół z makaronem i natką pietruszką, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy
- Gofry z marmoladą